Протестите родиха домейни "интернет лумпен“, бум и на "млад меринджей“

Протестите родиха домейни "интернет лумпен“, бум и на "млад меринджей“

Станалото популярно нарицателно покрай протестите срещу правителството "интернет лумпен" и изразът на ромка от тв репортаж, че дъщеря ѝ работи за "млад меринджей", имайки предвид мениджър, провокираха активно купуване и регистрация на домейни, кръстени internetlumpen.com, internetlumpen.net, internetlumpen.org, internetlumpen.info, mladmerinjei.com. За модерната тенденция съобщи в понеделник компанията за регистриране на домейни "СуперХостинг.БГ".

 

Тя отчита още, че се търсят и домейни, свързани с актуални събития, забавни наименования, "вирусни“ онлайн клипове, популярни "бисери“ от публичното пространство и др.

 

"Най-често целта в такива случаи е, собственикът на домейна да спечели трафик от актуалността и нарасналото търсене на определени думи и изрази. Когато голям брой хора търсят такива актуални думи, те лесно попадат на сайтове със съответното наименование. По този начин собствениците на интернет проекти могат да увеличат потребителите си, възползвайки се от тенденциите“, коментира управителят на дружеството Любомир Русанов.

 

Според него, от подобен ход има смисъл, ако собственикът на домейна създаде и уебсайт, който да бъде индексиран на предни позиции в интернет търсачките при търсене на съответния израз. От значение е и съдържанието, което ще бъде публикувано на страницата, както и нейното популяризиране и цялостно развитие.

Споделяне

Още от Общество

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?