Проверяват адвоката на Пилето за фалшив болничен

Състав на Софийския градски съд назначи проверка на болничен лист на адвоката на заподозрения за контрабанда Николай Методиев-Пилето. Според документа адвокат Христо Янков бил с обострен гастрит. Съдът обаче поиска проверка, защото защитникът бил прегледан вчера, а болничният лист е издаден днес.

Заради неявяването на адвоката, съдът отложи разглеждането на мярката за неотклонение на Николай Методиев - Пилето. Методиев заяви пред съда, че държи на защитника си.

Пилето е в ареста с мобилен телефон, по който спокойно продължава да дирижира контрабандния си бизнес, съобщиха източници от МВР. Според тях защитата се е нуждаела от повече време, за да осигури доказателства за "невинността" на Методиев и затова е представен болничен лист.

35-годишният Методиев, смятан за главен организатор на контрабандните канали на Константин Димитров - Самоковеца, бе обвинен в самоуправство, придружено със заплаха, миналия четвъртък.

След като полицията и митниците задържаха 5 контейнера с контрабандна китайска стока, хора на Пилето я подменили с изолационни материали, каквито по документи е трябвало да има в контейнерите, съобщиха от МВР. Стоката е била подменена след като двама полицаи, които са пазили контейнерите, са позволили да бъдат отворени. Служителите на реда дали съгласието си , защото Пилето заплашил тях и семействата им. След подмяната на товара митничар наново запечатал пломбите.

Ден по-късно Софийския районен съд постанови постоянна мярка задържане под стража. В пледоарията си тогава прокурорът Владимир Филипов съобщи, че Методиев има поредица висящи дела и преписки за контрабанда.

Уличеният извършва системна контрабанда, разнообразявайки с изнасилвания, каза прокурорът.

Решението на районния съд беше обжалвано от Пилето. Градският съд отложи днес делото за промяна на мярката му за неотклонение за 5 август.

Споделяне

Още от България

Одобрявате ли новия правителствен план за справяне с Covid?