Путин не вижда достатъчно позитивизъм в социалните мрежи

Путин не вижда достатъчно позитивизъм в социалните мрежи

Руският президент Владимир Путин е убеден, че позитивното съдържание в социалните мрежи е малко. По време на посещението му на младежкия образователен форум "Машук-2018" в Пятигорск организаторите на проекта разказаха на президента, че съдържанието за студентските телевизионни студиа се разпространява основно в социалните мрежи.

"Особено добре, че работите в мрежите. Защото, аз така разбирам, нагласата ви е възможно най-позитивна. А позитивното в мрежите трябва да е 100%, което често не достига", заяви Путин, цитиран от руски медии.

Напоследък в Русия се увеличи броят на наказателните дела, образувани заради репостване и харесвания (лайкове) в социалните мрежи. Преди ден Кремъл призна, че правоохранвителните органи са прекалили и призова за съхранение на здравия разум при разглеждането на всяко от делата. Както заяви прессекретарят на Кремъл Дмитрий Песков, в някои случаи се преминава границата на разумното.

Това лято в Държавната дума бе внесен пакет от законопроекти, който снема наказателната отговорност за репостване и лайкване.

Споделяне

Още от Свят

Ако съдите по първите му стъпки, какъв е основният приоритет на служебния кабинет?