Путин: Не желаем надпревара във въоръжаването, ще намалим военните разходи

Путин: Не желаем надпревара във въоръжаването, ще намалим военните разходи

Руският президент Владимир Путин заяви в понеделник, че Русия иска да има градивни отношения с другите страни и няма да се въвлече в надпревара във въоръжаването.

Пред победените си съперници на вчерашните президентски избори той каза, че ще се съсредоточи върху повишаването на жизненото равнище на сънародниците си, подобряване на здравеопазването и образованието и върху други вътрешнополитически въпроси, посочва Асошиейтед прес.

Путин каза, че Москва не смята да участва в нова надпревара във въоръжаването, а иска конструктивен диалог с международните си партньори и ще направи всичко за решаване на разногласията между други страни, като наред с това отстоява националните си интереси, отбелязва Ройтерс.

Президентът заяви дори, че планира намаляване на военните разходи за 2018 и 2019 г. Същевременно той подчерта, че това няма да доведе до намаляване на отбранителния потенциал на страната, посочва Франс прес.

По думите на Путин всички политически сили в Русия трябва да обединят усилията си за решаването на проблемите на страната. Той акцентира върху повишаването на икономическия растеж, въвеждането на иновации в технологиите, модернизиране на инфраструктурата, а като главни цели набеляза борба с бедността и намаляването на разликите между бедни и богати.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят