Путин: Нямам никакви компромати за Тръмп

Владимир Путин
Руският президент Владимир Путин твърдо заяви, че не разполага с каквато и да било компрометираща информация за президента на САЩ Доналд Тръмп.
 
Той каза това в интервю за предаването на телевизия Ен Би Си "Неделя вечер с Мегин Кели", цитирано от Ройтерс.
 
"Това е още една огромна нелепост", каза Путин в отговор на въпрос има ли злепоставяща информация за американския президент.
 
Той каза, че няма никакви отношения с Тръмп въпреки предишните пътувания на милиардера му като бизнесмен в Русия.
 
"Откъде имате такава информация? Че с Тръмп е имало някакви специални отношения? Никакви отношения не е имало. Той е идвал на времето в Москва. Знаете ли, аз не съм се срещал с него", добави Путин.
 
По думите му в момента в Русия са ръководители на поне 100 американски компании. 
 
"Мислите ли, че събираме компрометираща информация за всички тях сега? Да не би да сте си загубили ума?", попита той.
 
Путин отново отрече каквато и да било руска намеса в президентските избори в САЩ и каза, че не знае нищо за руски контакти с предизборния екип на Тръмп.
 
Припомниха му съобщенията, че зетят на американския президент - Джаред Къшнър, се е опитал да създаде таен канал за комуникация с Русия. Путин каза, че не знае нищо за това и че не е обсъждал с руския посланик в САЩ Сергей Кисляк никаква среща с Къшнър.
 
"Ако е имало нещо важно, той щеше да го съобщи на министъра. Министърът щеше да го съобщи на мен", каза руският президент, цитиран от Асошиейтед прес.
 
"Никакви съобщения не е имало - каза руският президент. - Дори няма за какво да говорим. Не е имало никакви конкретни разисквания за санкции или нещо друго. За мен това е удивително. Направихте сензация от нищо".
 
Путин каза, че умели хакери навсякъде, включително в САЩ, биха могли да насочат към Русия вината за хакерските атаки.
 
Той заяви освен това, че САЩ активно се намесват в предизборните кампании в други страни:
 
"Сложете си пръста където и да е на картата на света и навсякъде ще чуете оплаквания, че американски представители се месят във вътрешните изборни процеси", каза Владимир Путин.
 
Що се отнася до заключенията на американските разузнавателни служби, Путин заяви: "Те са били заблудени. Те не анализират информацията в нейната цялост".
 
Той добави, че досега не е видял никакво пряко доказателство за руска намеса и направи връзка между твърденията за такава намеса и теорията, че американските разузнавателни служби са подбудили убийството на президента Джон Кенеди.
 
"Ако тази теория е вярна... - каза той,. - какво би било по-лесно в днешния ден, от използването на техническите средства, на разположение на разузнавателните служби", за да бъде посочена с пръст Русия.
 
Путин, който рядко се изказва лично по антируската кампания, свързана с президентските избори в САЩ, взе отношение и по скандала с Майкъл Флин, уволнения бивш съветник на Тръмп по националната сигурност. 
Споделяне

Още от Свят