Путин: Победа на Буш означава, че американците не са се уплашили от терористите

Ако на изборите в САЩ победи Буш, това ще потвърждение, че американският народ не се е уплашил от терористите и е взел това решение, което смята за целесъобразно, заяви в сряда руският президент Владимир Путин.

Той смята, че международните терористи са си поставили за цел да не допуснат преизбирането на Буш и появата на Бин Ладен на финалния етап от предизборната надпревара потвърждава това.

Изявлението на Путин не е изненадващо, тъй като две седмици преди изборите в Америка той прогнозира, че международните терористи искат да попречат за преизбирането на досегашния американски президент.

Путин беше много внимателен в оценката си за резултатите от президентските избори в САЩ, макар победата на Буш към дадения момент да не е официално обявена.

Според Путин, диалогът със САЩ няма да бъде лесен, който и да бъде избран за президент на САЩ. Той поясни, че между държави като САЩ и Русия, между които има много взаимни претенции, винаги има проблеми, но изрази надежда, че на двете страни "няма да се наложи да започват от центъра на игрището", предаде РИА Новости.

Руският президент припомни как в началото на мандата на Буш са били изгонени 50 руски дипломати, обвинени в "дейности, несъвместими с дипломатическите", и как Русия е била принудена да вземе ответни мерки. Отношенията ни оттогава доста се промениха, отбеляза Путин.

Той нарече американския си колега "надежден и предвидим партньор", който освен това е човек с твърд характер, последователен политик.

Още от Свят

Какво се крие зад истерията с "отнемането и продаването на деца"?