Путин: Русия иска да помогне на Украйна

Русия е заинтересована в Украйна да има стабилност и се надява, че украинските парламентарни избори ще допринесат за възстановяването ѝ. Това заяви руският президент Владимир Путин, цитиран от ДПА.

"Надявам се, че украинските парламентарни избори ще бъдат честни и почтени, така че в Украйна най-сетне да настъпи дългоочакваната политическа стабилност", заяви Путин.

Той добави, че Русия иска да помогне на Украйна да се сложи край на кризата, защото Москва е заинтересована да има предвидим партньор и съсед. Путин увери, че за Русия украинците винаги ще бъдат братски народ.

Путин изразява надежда за стабилизиране на обстановката в Украйна, но в същото време агенциите съобщават за тежки сражения, които се водят в източния украински град Донецк.

Там въпреки примирието, влязло в сила на 5 септември, украинските сили и сепаратистите се сражават за контрола на летището. Проруските сепаратисти се опитат да превземат обекта, но засега украинските военни успяват да отблъснат атаката, посочи украинският военен говорител Андрий Лисенко.

Той добави, че и двата терминала на летището са под контрола на украинските военни. Свидетели разказват за силни експлозии, които се чуват в зоната на летището.

Споделяне

Още от България