Путин: Тръмп е умен човек

Опитите за налагане на еднополюсен ред в света се провалиха

Путин: Тръмп е умен човек

Новоизбраният президент на САЩ Доналд Тръмп е умен човек и бързо ще осъзнане новите си отговорности на висшия пост в "една от водещите страни в света, една от водещите икономики, водеща военна сила". Това заяви президентът на Русия Владимир Путин в интервю за телевизия НТВ.

В предишни свои изявления той е изразявал своята надежда Тръмп да помогне за възстановяване на американско- руските отношения. Анализатори смятат, че Путин не би искал да се впуска в антизападна реторика преди Тръмп да встъпи в длъжност през декември, отбелязва Ройтерс.

"Доколкото (Тръмп) е успял да постигне успех в бизнеса, това показва, че е умен човек. А щом е умен човек, значи изцяло и доста бързо ще осъзнае различното ниво на отговорност", каза Путин.


"Нашата предпоставка е, че той ще действа именно от тези позиции", добави руският държавен глава.

Опитите за налагане на еднополюсен ред в света се провалиха и балансът на световната арена се възстановява, заяви още Путин.

"Ситуацията се мени. И мисля, че не е тайна за никого, всички виждат и без това, че вече мнозина наши партньори предпочитат сами да търсят принципите на международното право, защото балансът в света постепенно се възстановява", каза той.

Опитите за създаване на еднополюсен свят не успяха, каза руският лидер. Вече живеем в различно измерение. Ние в Русия обаче винаги сме смятали, че бранейки собствените си национални интереси, трябва да зачитаме и интересите на другите, припомни той.

Така смятаме да градим отношения с всички останали наши колеги, заяви руският президент и уточни, че в с

Споделяне

Още от Свят

В каква роля си представяте Слави Трифонов след изборите?