"Новото време" - с контра декларация

В контра декларация ПГ "Новото време" отхвърли призива на ОДС Доган да бъде лишен от орден и се обяви против "политиката на омраза, вражди, врагове, тайни, клевети и завери, която ОДС се опитва да наложи отново в българското политическо общуване".

Депутатите от "Новото време" изразяват възмущението си от декларацията, с която ПГ на ОДС "клевети един доказал се български политик". "Новото време" няма да адвокатства на Ахмед Доган, нито ще търси нови мотиви за заслугите на този български политик не само за етническия мир в България, но и за демократизирането на българския политически модел, посочват депутатите. Ахмед Доган няма нужда от такива адвокати и "Новото време" не излиза в негова защита, допълват те.

"Новото време" отправя въпрос към Иван Костов и колегите му, кой ги е упълномощил "да съдят от името на цялото българско общество, да насаждат нови омрази и лъжи, да ровят в смрадливата история на собствените си партийна злоба".

"Новото време" пита ОДС кой им е дал право "да използват езика на злобата и омразата, за да клеветят президента, обществото, да изкривяват новата демократична история на България, да хулят наред с маниера на ченгеджийницата, с която те самите казват, че ще воюват без умора", се казва в декларацията, разпространена от БТА.

Депутатите около Севлиевски и Кошлуков заявяват, че отричат политиката на старите партии "да заразяват обществото със страх, злоба и омраза" в името на своето оцеляване. Това само уронва достойнството на българската държавност, това е първобитно говорене, което в модерните общества не създава сътрудничество и приятелство, а врагове, се казва в декларацията. В демократична България за такава политика времето свърши, допълват от "Новото време".

Още от България