Работник в САЩ застреля трима свои колеги, рани още петима и се самоуби

Станаха известни някои подробности около кървавия инцидент, при който в четвъртък фабричен работник от щата Мисури в САЩ откри стрелба срещу свои колеги и след това се самоуби, предадоха информационните агенции.

В резултат на стрелбата пострадаха осем души, без да се брои стрелецът. Трима от тях починаха от раните си, двама са в критично състояние в болница.

Полицията още се въздържа от обяснения какви са били мотивите на работника за стрелбата, но се предполага, че е предизвикана от конфликт с административното ръководство.

Сутринта в четвъртък въоръжен с три огнестрелни оръжия мъж се е втурнал в административния корпус на фабрика в Сейн Луис, където открил безразборна стрелба по разбягалите се хора, разказа началникът на полицията на града Дан Айсъм, цитиран от местните медии.

По това време в зданието имало около четиридесет души. Полицията се озовала на мястото на трагедията четири минути след получаването на сигнала.

Установена е самоличността на мъжа, макар че полицията се въздържа да назове името му. По предварителни данни това е 51-годишният Тимоти Хендрон, който работел във фабриката.

Според разказите на полицаи двама от поразените от изстрелите са открити на паркинга до фабричната сграда, двама са лежали в зданието. Единият от тях бил Хендрон. До него имало винтовка, ловна пушка и пистолет.

Известно е, че работникът е участвал в групов иск срещу работодателя си, обвиняван от работниците, че не е правил редовно пенсионни вноски. Той притежавал разрешително за оръжие, понеже бил ловец.

Споделяне

Още от Свят

Одобрявате ли промяната в стратегията на ваксинацията срещу Covid?