Радан Кънев: Местните ни структури не са достатъчно подготвени за изборите

Радан Кънев. Снимка: БГНЕС

Подготовката на Реформаторския блок за местните избори върви тромаво и бавно, а в сравнение с тях голямата дясна партия "стои много добре". Това призна в четвъртък съпредседателят на блока и лидер на ДСБ Радан Кънев.

Той призна, че има опасения относно подготовката на дясната коалиция за местния вот. През последните дни подобни опасения изразиха и от други партии от блока, а шефът на щаба Найден Зеленогороски дори заплаши, че ще подаде оставка.

"Местните ни структури бавно вървят в преговорите ни на терен и не изглеждат достатъчно подготвени. Докато конкурентите ни в дясно, колегите от ГЕРБ, изглеждат великолепно подготвени и стоят много добре”, констатира Кънев.

Преди ден пък Зеленогорски заплаши, че може да се оттегли от този пост, ако до 20 юли не е ясно как точно ще се яви блокът на местните избори - с единна регистрация, с отделни регистрации на партиите, но съвместно явяване на повечето места в страната и т.н.

Кънев отказа да коментира има ли напрежение в РБ преди местните избори.

"Много отдавна казах, че няма да коментирам коалиционни отношения публично. Не смятам, че това е правилен подход. Това е път към ада, който аз съм минавал вече два пъти като политик и няма да го мина трети път. Когато има коалиционно споразумение всички ще разберете”, заяви Кънев.

Той обаче все пак призна, че споделя опасенията на Зеленогорски и допълни, че цени високо работата му като шеф на щаба.

По обяд пък Кънев пусна в профила си във Фейсбук снимка от пленарната зала на парламента, на която е заедно със Зеленогорски. Текстът гласи: "Добри са отношенията ни с Найден, и си говорим. Спокойствие и само спокойствие, казал Карлсон."

Споделяне

Още по темата

Още от България