Радиоводещият Величко Конакчиев слезе от ефира на националното радио

Величко Конакчиев

Дългогодишният радиожурналист от Българското национално радио Величко Конакчиев вече няма да води предаванията "неделя 150" и "Нещо повече". Той е бил махнат от ефир от генералния директор на радиото Радослав Янкулов.

Янкулов е съобщил на Конакчиев за решението във вторник. Той е предложил на журналиста да остане в медията като обучаващ младите колеги и да запази длъжността си на "наблюдател", каквато имаше досега, но без да е водещ.

Конакчиев работи в БНР от 32 години, а води “Неделя 150″ 19 години. След неговото оттегляне засега неделното предаване остава с водещи Лили Маринкова и Таня Величкова.

Пред OFFNews радиожурналистът е коментирал, че не е съгласен с решението на генералния директор.

“Когато попитах защо ме отстранява от ефир, ми отговори, че някой си изключвал радиото, щом ме чуе. Обясни ми, че нямало как да съчетавам длъжността “наблюдател” с водещ, но аз досега ги съчетавах”, казва журналистът.

Пред "Преса" председателят на КНСБ Пламен Димитров е обявил, че синдикатът ще настоява да се отмени решението за отстраняването на Конакчиев от ефир, защото той бил "знаков глас на националното радио".

Споделяне

Още от Общество