Радиоводещият Величко Конакчиев слезе от ефира на националното радио

Величко Конакчиев

Дългогодишният радиожурналист от Българското национално радио Величко Конакчиев вече няма да води предаванията "неделя 150" и "Нещо повече". Той е бил махнат от ефир от генералния директор на радиото Радослав Янкулов.

Янкулов е съобщил на Конакчиев за решението във вторник. Той е предложил на журналиста да остане в медията като обучаващ младите колеги и да запази длъжността си на "наблюдател", каквато имаше досега, но без да е водещ.

Конакчиев работи в БНР от 32 години, а води “Неделя 150″ 19 години. След неговото оттегляне засега неделното предаване остава с водещи Лили Маринкова и Таня Величкова.

Пред OFFNews радиожурналистът е коментирал, че не е съгласен с решението на генералния директор.

“Когато попитах защо ме отстранява от ефир, ми отговори, че някой си изключвал радиото, щом ме чуе. Обясни ми, че нямало как да съчетавам длъжността “наблюдател” с водещ, но аз досега ги съчетавах”, казва журналистът.

Пред "Преса" председателят на КНСБ Пламен Димитров е обявил, че синдикатът ще настоява да се отмени решението за отстраняването на Конакчиев от ефир, защото той бил "знаков глас на националното радио".

Споделяне
Още от Общество

Кой да замени Борисов като премиер на кабинет в рамките на този мандат?