Ръководството на болницата за рехабилитация в "Овча Купел" е сменено след недоволство за заплати

Сн. БНТ

Здравният министър Костадин Ангелов смени ръководството на Националната специализирана болница за физикална терапия и рехабилитация в "Овча Купел" в столицата заради недоволство на персонала от забавени заплати.

Работещи в болницата се събраха във вторник на протест пред министерството и разказаха, че от три месеца работят без трудови възнаграждения. Заплатите им не били платени, защото болницата нямала достатъчно постъпления от клинични пътеки.

Впоследствие пари били осигурени, но директорът бил в болничен и нямало кой да разпише ведомостите, съобщи БНТ.

От здравното министерство съобщиха, че министърът е освободил настоящия Съвет на директорите на лечебното заведение и е назначило нов в състав: д-р Гергана Тодорова, Даниела Цекова и Поля Бузова.

За изпълнителен директор на лечебното заведение ще бъде определена д-р Гергана Тодорова – лекар с богат административен и управленски опит в системата на здравеопазването, специалист по детска кардиология, здравен мениджмънт и социална медицина.  

След среща на протестиращи с министъра стана ясно, че ще си получат заплатите  най-късно в началото на следващата седмица. За момента протестите в болницата ще бъдат прекратени.

Споделяне

Още от България

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?