Рапър привикан в следствието заради текст на песен

Рап певецът Серафим Мартинов – Сарафа е привикан в Националната следствена служба (НСлС), за да даде обяснения по повод текста на негова съвместна песен с Мишо Шамара и Конса, съобщи във вторник БГНЕС.

 

"Не знам какво толкова съм изпял, но явно съм докоснал някой с думите ми. За мен е малко смешно 2012 г., да ме викат в прокуратурата да се обяснявам за текстовете на песните ми. Смятам, че живеем в демократична държава, живеем в бъдещето, не в 80-те. Нали има свобода на словото. Ще си говорим и ще си пеем каквото си искаме", коментира изпълнителят пред агенцията.

 

Става въпрос за песента "Бяло, зелено и червено", в която цветовете от националния флаг се асоциират с кокаин, марихуана и менструален цикъл. Освен това в текста се пее и: "Не вярвам в ГЕРБ, но силно вярвам в герба. Ти гледай напред и един ден всичко ще бъде наред!"

 

"Аз нямам намерение да обиждам, когото и да е в песните ми. В тях пея това, което усещам и виждам. Трябва да се извиня на някого ли", възмущава се Сарафа пред БГНЕС. Според него призоваването му в следствието може да се окаже с цел сплашване.

Споделяне

Още по темата

Още от България