Разбита е група, контролирала нарко и секс пазара в Русе

Престъпна група, която е упражнявала монополен контрол върху наркопазара и сексуслугите в Русенска област е била разбита при съвместна акция на полицията и Окръжната прокуратура в Русе. Това съобщи в неделя директорът на РДВР в града комисар Светослав Първанов.

С прокурорска заповед за 72 часа са задържани десет души на възраст между 19 и 36 години, сред които и лидерът на групата П.Б. на 36 години. Всички арестувани са русенци, част от които са стари познайници на полицията, лежали различно време зад решетките, а другите са с дълги криминални досиета.

По време на акцията, в която са били ангажирани 150 души от личния състав на дирекцията и са били направени над 30 обиска, са иззети 6 кг марихуана, 150 гр. хероин, 60 гр амфетамини, както и голям брой пари, мобилни телефони и СИМ-карти. Намерено е и оръжие, на което в момента се прави балистична експертиза.

В хотел в центъра на града, кафе-сладкарница и рибарник който бил притежание на групата, били открити 12 жени на възраст между 18 и 23 години, които били предлагани на клиенти за секс услуги. Почти всички момичета били наркозависими и така били държани в подчинение. Обикновено продавали телата си в хотела на групировката, който в момента е запечатан и е под полицейска охрана. Имало случаи и когато по заявка момичетата били водени по други хотели или квартири. Таксата за услугите варирала между 130 и 150 лв. на час.

Чрез силови методи от началото на 2007 г. групата е завладяла почти 90 процента от наркопазара в Русе, подчерта комисар Първанов. Разработката продължила няколко месеца, като освен традиционните, са били използвани и специални разузнавателни средства.

На арестуваните е повдигнато обвинение по чл. 321 от Наказателния кодекс – за създаване и участие в организирана престъпна група.

Споделяне

Още от България