Разкрити са обирджиите на банков клон в столицата

Разкрити са извършителите на обира на ”Алинац Банк” в София в края на октомври. Те са на по 24 години и са студенти в Свищов, съобщи директорът на столичната полиция  старши комисар Валери Йорданов. Арестуван е и техен съучастник, а малка част от парите са открити. При обира на 23 октомври бяха откраднати 90 000 лева - от които 60 000 в български лева, а остатъкът - в други валути.

По-рано вътрешният министър Цветан Цветанов обяви, че  единият от извършителите е бивш служител на финансовия център и определи него и съучастника му като "слабохарактерни момчета".

Третият задържан е шофьорът на групата, управлявал автомобила, с  който са избягали. Той е на 21 години. Установен е и собственикът на автомобила. ”Те са криминално проявени – единият за кражба от магазин, а другият за пътно-транспортно произшествие", посочват от полицията.

Именно  шофьорът е бивш служител на финансовия центъра, имал е представа за разположението в офиса и за охраната и бил инициатор на обира.

 Шефът на СДВР съобщи, че са намерени част от парите – около 5000 лева, а при предстоящите обиски разследващите се надяват да намерят и част от валутата.

 "Едното от лицата си е закупило автомобил за 17 000 лева – немски, надежден, голям автомобил", допълни старши комисар Валери Йорданов.

Споделяне

Още от България