Разследващите предполагат, че трагедията в Пловдив е заради предстоящ развод

За конфликт в семейството разказва братът на Благой Сапунджиев

Снимка: БГНЕС

Трагедията в Пловдив, при която 35-годишен шофьор на камион уби съпругата и 5-годишната си дъщеричка и след това се самоуби, най-вероятно е провокирана от предстоящ развод. Това е основната версия на разследващите, пише в четвърък в. "24 часа".

Предполага се, че малко преди Благой Сапунджиев да открие стрелба по жена си Йорданка и малката Петя, съпрузите са водели пореден разговор за бъдещето на брака си.

Все още обаче не е ясно дали мъжът е бил под влияние на алкохол или наркотици в нощта срещу 4 януари, когато се разиграла трагедията в квартирата им на ул. "Асен Христофоров" в Пловдив.

"Той много я обичаше, но Йорданка не му отвръщаше със същите чувства", коментира пред изданието братът на убиеца – Иван Сапунджиев.

По думите му Петя била отгледана от баба ѝ по бащина линия. Майката на Йорданка нямала голямо участие в грижата за момиченцето, а баща ѝ Тодор, който живее в Съединение, дори не отишъл на сватбата на дъщеря си.

Допреди година младото семейство живеело в кв. "Беломорски", където е къщата на възрастните Сапунджиеви. После решили да се изнесат под наем, за да бъдат самостоятелни. Според брата на Благой още тогава се усещало напрежение между тях и конфликтите им се задълбочили, след като се отделили.

Иван Сапунджиев е категоричен, че не са имали финансови проблеми. Получавали добри заплати, нямали банкови заеми. Той не е забелязал някакви тревожни промени в държанието на брат си. Няма представа и как се е снабдил със стария армейски пистолет "Валтер P38", с който е избил семейството си.

Споделяне

Още от България

Кой е най-добрият вариант след падането на кабинета "Петков"?