След като лови снежинките по пътищата

Регионалният министър следи денонощно дупките и мантинелите по магистралите

София диша праха на останалите градове по програмата за саниране

Министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова подари пътен знак В34 - "Край на забраните, въведени с пътни знаци" на БГ радио по случай 13-ия му рождн ден. Предаването влиза в пубертета, заради което много забрани до момента ще отпаднат, пошегува се Павлова.

Регионалният министър Лиляна Павлова следи денонощно дупките по пътищата и състоянието на мантинелите, докато пътува по магистралите, защото е пристрастена към работата си.

"Колелото ме завъртя бързо и вече няма спиране. Денонощно следя за дупки по пътищата, следя за качественото изпълнение на европроектите. Дори когато пътувам по магистралите, следя какво е състоянието на мантинелите", каза министър Павлова пред БГ радио, което отбелязва 13-ия си рожден ден.

Тя посочи, че най-често хората я питат за пътища. "Където и да отида, по какъвто и повод, хората идват и се интересуват от състоянието на пътищата", каза Павлова.

София "диша праха" на останалите градове по Националната програма за обновяване на многофамилните жилищни сгради, заяви министър Павлова. Според нея това показвало, че програмата е национална и е за всичките 265 общини без значение от политическа, религиозна и етническа принадлежност.  

"Поздравявам Благоевград, които до момента са успели да сключат договори за 88 сгради. Това е най-активната община, с най-много сгради", отбеляза регионалният министър.

Кметовете на София и Благоевград са от упрвляващата партия ГЕРБ.

До  момента в страната са регистрирани 771 сдружения на собственици, посочи Павлова. Това е първата стъпка, за да могат собствениците на апартаменти да кандидатстват за обновяване на блока.

Министърът заяви, че е изключително доволна от огромния интерес към програмата за саниране. "Най-важното е, че хората не се уплашиха от политическата антикампания на опозицията, защото българинът е много чувствителен, когато става дума за жилището му", посочи регионалният министър.

Тя отбеляза ,че с Националната програма за енергийно обновяване на многофамилните жилищни сгради се поправя една несправедливост към гражданите и няма никакви шансове за измами.

"Моята кауза е да направим добра инфраструктура в държавата. Убедена съм, че ние сме талантливи и обединени в една кауза - можем да превърнем България в прекрасно място. Ако ние модернизираме инфраструктурата, няма да имаме равни в света с даденостите, които имаме", заключи министър Павлова.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?