Рейтингът на Путин с исторически максимум - почти 90 процента

Рейтингът на Путин с исторически максимум - почти 90 процента

Рейтингът на руския президент Владимир Путин стигна исторически максимум - почти 90 процента. Това сочат публикувани днес данни от проучване на общественото мнение в Русия на социологическия център ВЦИОМ, съобщи ТАСС.


Анализът сочи, че одобрението сред руснаците за дейността на Путин бележи нов рекорд - 89,9 на сто. Това надхвърля предишния максимум, регистриран през юни 2015 г. (средномесечен резултат 89.1 процента).

 

Според експерти от ВЦИОМ, новият още по-висок висок рейтинг на държавния глава е обусловен "на първо място от събитията в Сирия, въздушните удари на руската авиация срещу позициите на терористите". Това са и основните събития от изминалата седмица според 26 на сто от участниците в анкетата.


Оценките за дейността на президента вече над година и половина му носят повече от 80 процента одобрение, напомнят руските социолози. "Рейтингът на Путин започна да расте през пролетта на 2014 г. на фона на новото обединяване на Крим и Севастопол с Русия - през март 2014 г. той стигна средно 76,2 процента, през април - 82,2 процента, а през май - 86,2 на сто", отбелязва на сайта си ВЦИОМ.


Допитването обхваща 1600 души в 130 селища от Руската федерация; статистическата грешка е под 3.5 процента.

Споделяне

Още от Свят

Какво очаквате да свърши служебното правителство?