Рекламираме ловния си туризъм в Дортмунд и Залцбург

Условията за ловен туризъм в България ще представят 37-те дивечовъдни станции у нас в размките на международното специализирано изложение в Дортмунд, Германия. То се открива на 25 януари и продължава до края на месеца. По традиция в него участват фирми от цял свят, а броят на посетителите варира от 60 000 до 70 000 души, съобщиха от земеделското министерство.

Сбирката с трофеи от отстреляни у нас елени, глигани, муфлони и ловни птици след това ще замине за австрийския град Залцбург, където от 11 до 13 февруари също ще има специализирано изложение.

Целта и на двете прояви е привличането на чуждестранни авджии у нас. По данни на Национално управление на горите за ловния сезон '2004, който приключва в края на януари. у нас са гостували 2400 чужди туристи за отстрел на животни. Това е близо 2 пъти повече в сравнение с 2001 г., когато броят им е бил 1250. Основната част от клиентите за лов на едър дивеч са от Германия, Австрия, Франция, Белгия. За дребния дивеч предпочитания проявяват ловците от Италия, Гърция и Испания.

С 25 златни, 33 сребърни и 12 бронзови медала са отличени добитите трофеи при благородния елен, показват още данните на НУГ. Най-добрият трофей, получил 243.95 точки по международната система за оценка (СІС), е отстрелян на територията на Държавна дивечовъдна станция "Черни Лом" - гр. Попово. 7 мечки стръвници, една от които с внушителни размери от 504 точки, са отстреляни още в страната до края на 2004 г., след съгласуване с Министерството на околната среда и водите.

Споделяне

Още от България

До какво ще доведе изискването за "зелените" сертификати?