Ремонтът на пътя на входа на Бургас ще приключи до 5-6 юни

Николай Нанков на инспекция в Бургас, заедно с него са министърът на околната среда Ивелина Василева и кметът на Бургас Димитър Николов

Рехабилитацията на пътя между квартал Ветрен и входа на Бургас, който е след магистрала "Тракия", трябва да приключи до 5-6 юни, обеща във вторник министърът на регионалното развитие и благоустройство Николай Нанков, който инспектира ремонтните работи на пътяи други инфраструктурни обекти в Бургас и областта.

До 15 юни пък ще са завършени всички дейности по пътя Поморие-Ахелой. Това включва асфалтиране, обезопасяване, мантинели, маркировки, пътни знаци и табели.

Обходния път на Поморие е на етап отчуждаване на имоти. Има и 22 жалби на собственици на земи там. Необходимо е да се изчакат съдебните решения или да се сключат споразумения.

Според Нанков целта е до следващия туристически сезон да се приключи със скоростния път на север от Бургас. След това ще остане за изграждане само северната дъга, финансирането за която ще е от държавния бюджет.

Изграждането на северния обход на Бургас може да започне през есента, ако няма обжалване на процедурата в съда.По думите на винистъра трафикът от Бургас към курортите ще бъде изведен, ако се изгради този обход. В момента се довършва подробният устройствен план за обхода, ще започне и тръжната процедура до края на юни или началото на юли. Тя може да бъде проведена за 3-4 месеца.

Нанков добави, че през последните две години за пътища в Бургаски регион са изхарчени почти сто милиона лева.

Попитан за районирането Нанков отговори: "Тема за районирането няма. Всякакви спорове кой на кого ще дърпа конците са абсурдни, бъдете сигурни, че Варна няма да дърпа конците на Бургас."

Споделяне

Още от България