Ремонтът на пътя на входа на Бургас ще приключи до 5-6 юни

Николай Нанков на инспекция в Бургас, заедно с него са министърът на околната среда Ивелина Василева и кметът на Бургас Димитър Николов

Рехабилитацията на пътя между квартал Ветрен и входа на Бургас, който е след магистрала "Тракия", трябва да приключи до 5-6 юни, обеща във вторник министърът на регионалното развитие и благоустройство Николай Нанков, който инспектира ремонтните работи на пътяи други инфраструктурни обекти в Бургас и областта.

До 15 юни пък ще са завършени всички дейности по пътя Поморие-Ахелой. Това включва асфалтиране, обезопасяване, мантинели, маркировки, пътни знаци и табели.

Обходния път на Поморие е на етап отчуждаване на имоти. Има и 22 жалби на собственици на земи там. Необходимо е да се изчакат съдебните решения или да се сключат споразумения.

Според Нанков целта е до следващия туристически сезон да се приключи със скоростния път на север от Бургас. След това ще остане за изграждане само северната дъга, финансирането за която ще е от държавния бюджет.

Изграждането на северния обход на Бургас може да започне през есента, ако няма обжалване на процедурата в съда.По думите на винистъра трафикът от Бургас към курортите ще бъде изведен, ако се изгради този обход. В момента се довършва подробният устройствен план за обхода, ще започне и тръжната процедура до края на юни или началото на юли. Тя може да бъде проведена за 3-4 месеца.

Нанков добави, че през последните две години за пътища в Бургаски регион са изхарчени почти сто милиона лева.

Попитан за районирането Нанков отговори: "Тема за районирането няма. Всякакви спорове кой на кого ще дърпа конците са абсурдни, бъдете сигурни, че Варна няма да дърпа конците на Бургас."

Споделяне

Още от България

Какво показва отмяната на карантини за VIP- персони в България?