Ремонтът за над 4 млн. лв. на културния дом в Красно село приключва през 2017 г.

През август главният вход на културния дом "Красно село" ще бъде отворен отново

Ремонтът за над 4 млн. лв. на културния дом в Красно село ще приключи през 2017 г. Това съобщи заместник-кметът по културата Тодор Чобанов, който провери на място хода на строителните дейности.

Ремонтните дейности се извършват без прекъсване на културната програма – концерти и представления, продължават и бракосъчетанията, отчете шефът на културния институт Стефан Стефанов. По тази причина се работи на етапи.

Забавянето на строителните дейности заради времето вече е наваксано, отчете Чобанов.

Първа фаза – конструктивно укрепване

Първата фаза на проекта е заложено конструктивно укрепване на сградата за 1.7 млн. лв., каза Чобанов.

Това се налага, защото през последните години сградата потъва. Тя е построена през 1976 г. на мочурливо място без противоземетръсни шайби. Въведена е в експлоатация чак през 1986 г., каза директорът на културния дом Стефанов.

Тъй като не може да се използва техника изцяло на ръка са били направени изкопите за укрепване на сградата и поставянето на противоземетръсните шайби. Това също е забавило изпълнението на ремонтните дейности.

Изцяло са подменени ВиК и електроинсталацията на сградата, както и отоплителната система. Подменена е и дограмата.

Ремонтът започна през септември 2015 г. и се очаква първия етап да приключи през август 2016 г., каза Чобанов. Тогава отново ще бъде отворен централния вход. В момента влизането в културния дом става през страничен вход.

Втора фаза – нова окачена фасада

През втората фаза на проекта ще се изпълни фасадата, която ще бъде окачена от лека конструкция, каза районният кмет Христо Апостолов.

Старата фасада беше от мраморните плочи и вече е свалена. Според шефа на културния дом парчета от нея са падали, защото съединенията, с които се е крепяла са били ръждясали, и е имало риск за ползващите дома.

Очаква се втората фаза на ремонта да приключи през 2017 г., каза Христо Апостолов.

Изпълнителят е "Инос 1"

Изпълнител на обекта е "Инос 1", а договорът с нея е за близо 3.3 млн. лв. без ДДС. Срокът за изпълнение на поръчката е 14 месеца от септември 2015 г., сочи публикуваната информация в регистъра на обществените поръчки.

"Инос 1" е била единственият кандидат подал оферта в тръжната процедура. Фирмата е собственост на петима съдружника. С най-голям дял е Георги Петков Петков – 1650, а синът му Борислав Петков държи още 550 дяла. Асен Александров Добрев има 1200 дяла. Останалите съдружници са Зоя Петкова Трендафилова с 850 дяла и Тихомир Керанов Танев с 750 дяла.

Споделяне

Още от България

Започна кампанията за предсрочните избори. Ще променят ли нещо те?