Режимът в Пхенян сваля от интернет американски сериали и порно

Анализ на съдържанието, което се сваля от интернет в КНДР, показва, че севернокорейският елит обича да гледа американски телевизионни сериали, холивудски филми и порно, съобщава германският в. "Велт", цитиран от БТА в петък.

Комунистическият режим в Пхенян не допуска новини от външния свят да достигат до населението на КНДР. Достъпът до интернет е запазен само за членовете на режима, а за обикновените севернокорейци има отделна вътрешна компютърна мрежа. В 24-милионната страна са регистрирани едва 1200 ай пи адреса, от които почти всички се ползват от хора от близкото обкръжение на лидера Ким Чен-ун, отбелязва изданието.

Елитът на Северна Корея очевидно използва достъпа до интернет за дейности, които не са в съответствие с партийната линия. Проучване на блога "Торентфрийк", направено по поръчка на портала "Скенай" за анализ на сваляното интернет съдържание, разкрива, че малкото севернокорейски потребители на глобалната мрежа проявяват интерес към американски сериали и порно.

Изследването показва, че особено гледани са телевизионните поредици "Как се запознах с майка ви" и "Последователите". Режимът в Пхенян сваля от интернет също програми за шпионаж и развлекателен софтуер, сочи анализът.

Споделяне

Още от Свят

Къде му е мястото на Бойко Борисов?