Рик Санторън спечели републиканската номинация за президент в три щата

Рик Санторъм изненадващо спечели предварителните избори за кандидат за президент от Републиканската партия в Мисури, Минесота и Колорадо. Санторъм провеждаше активна кампания в Минесота и Мисури, където има много протестанти и привърженици на движението Чаено парти. Той заяви, че победата му е за всички, които изграждат консервативното движение в САЩ.

"Тази вечер това не беше просто победа за нас, тази вечер победата беше за гласовете на нашата партия - консерваторите и хората от движението Чаено парти, които всеки ден изграждат консервативното движение в страната, изграждат основата за Републиканската партия и изграждат гласа за свободата по тази земя", каза Рик Санторъм.

Победата на бившия сенатор от Пенсилвания, който спечели и първите предварителни избори в щата Айова, е удар за смятания за фаворит Мит Ромни. Той обаче подчерта, че ще продължи с кампанията си.

"Това беше добра нощ за Рик Санторъм, искам да поздравя сенатор Санторъм и да му пожелая всичко най-добро. Ще продължим с кампанията, но очаквам да стана нашият кандидат с ваша помощ", каза Мит Ромни.

Споделяне

Още от Свят

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?