Роботизиран "Тръмп" върху златна тоалетна пътува към Лондон

Това ще е една от атракциите на протестите срещу американския президент при визитата му във Великобритания

Роботизиран "Тръмп" върху златна тоалетна пътува към Лондон

Масовите протести, планирани срещу Доналд Тръмп при посещението му във Великобритания през юни, вероятно ще са съпътствани от нова звездна атракция – гигантски говорещ робот, изобразяващ Тръмп, седнал върху златна тоалетна чиния. Британският в. "Гардиан" съобщава, че роботизираният "Доналд Тръмп", висок 4.9 метра, ще бъде доставен от Китай в Лондон за визитата на американския президент от 3 до 5 юни.

Изобретението е вдъхновено от предишните протести, когато той бе посрещнат в британската столица с гигантско надуваемо бебе "Тръмп".

Роботът "Тръмп" го изобразява как седи със свален панталон върху тоалетна и пуска туитове от телефона си, докато дългата му червена вратовръзка виси в дупката.

Роботизираният "Тръмп" освен това издава пърдящи звуци, чуват се и записи от известни негови реплики като "никакъв сговор", "лов на вещици", "вие сте фалшиви новини", "аз съм много устойчив гений".

Композицията е поръчана от Дон Лесъм, експерт по динозаври от Филаделфия и известен активист срещу Тръмп, който е платил 25 000 долара собствени пари за изработването ѝ.

По-рано той е поръчал няколко автоматизирани динозавъра за тематичен парк от фабрика в Съчуан. Лесъм казва, че е трябвало да даде уверения на собственика на фабриката, че той (Лесъм) няма да влезе в затвора заради поръчката за новия робот.

Лесъм коментира пред "Гардиан", че не било сигурно дали роботът ще пристигне във Великобритания до 3 юни, когато започва визитата на Тръмп. Според него шансовете това да се случи са 50 на 50.

Организаторите на протестите срещу Тръмп в Лондон обещават на участниците в тях серия "творчески елементи". Една от опциите е да има уголемена версия на надуваемото бебе "Тръмп" под формата на балон, пълен с горещ въздух.

Лесъм се шегува пред американски новинарски сайт, че няма да каже кой кораб превозва робота, тъй като се опасява, че "Тръмп ще го бомбардира".

Споделяне

Още от Свят

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?