Роми организираха незаконни състезания с каруци край Казанлък

Снимка: БГНЕС

Близо 150 роми затвориха пътя Казанлък - Черганово, за да си правят състезания с каруци, предаде БГНЕС.

Дошлият на мястото полицейски екип не успя да разпръсне множеството и се наложи да дойдат още два патрулни автомобила с подкрепление.

Състезателите обикаляха по пътя и в крайпътните ниви. Изключително затруднено беше движението в района.

От Областната дирекция на МВР - Стара Загора съобщиха, че сигнал в районното управление в Казанлък за нерегламентирано състезание с каруци (кушия) е бил получен днес, около 11 часа. На място са изпратени три полицейски екипа. Служители са установили струпване на около 100 души и каруци, които затруднявали нормалното движение по пътя. След полицейско разпореждане лицата напуснали мястото.

Малко по-късно, около 11.55 ч., бил получен втори подобен сигнал - за струпване на хора и каруци на път между селата Черганово и Овощник, общ. Казанлък. Изпратените на място полицейски екипи установяват 30 - 40 души с няколко каруци. При полицейско разпореждане да напуснат мястото лицата са се подчинили, а на място е останал полицейски екип.

Малко по-късно, при опит да бъде извършена проверка на каруца с 4 лица, движеща се от с. Овощник към с. Черганово, лицата започнали да се държат агресивно спрямо полицаите и се опитали да осуетят проверката. Един от тях оказал съпротива, при което леко е пострадал полицейски служител. Това наложило произвеждане на изстрел в безопасна посока. Задържано е едно от лицата, а друг се издирва.

"В рамките на около 5 минути на мястото се събират още около 50 роми, които започват да се държат грубо, обиждат, блъскат служителите и единият от тях дори ухапва по ръката и по гърдите полицая, при което служителят на реда възпроизвежда изстрел и цялата тълпа се разпръсква", разказа пред БГНЕС Павлин Коцев, началник сектор "Охранителна полиция" към РУП Казанлък.

Към момента обстановката е спокойна. В РУ - Казанлък е образувано досъдебно производство и е уведомена прокуратурата.

Споделяне

Още от България

Колко време давате на новия парламент?