Румънски работник изчезна в Дунав, докато боядисвал Моста на дружбата

Мъж на 48 г. е паднал във водите на река Дунав заедно със скелето, на което се намирал, докато боядисвал Моста на дружбата при Гюргево и Русе, предаде агенция Аджерпрес. Полицаи и пожарникари търсят работника, който боядисвал металната конструкция на Дунав мост.

"Мъжът е бил част от по-голяма група работници, които почиствали и боядисвали металната конструкция на Моста на дружбата. По неизвестни причини скелето се откачило и той паднал с част от него във водите на Дунав, където изчезнал", заявил пред Аджерпрес говорителят на Окръжния полицейски инспекторат в Гюргево Кристиан Шуца.

Мъжът е от село Албен, окръг Горж (югозападна Румъния). Към мястото на инцидента са се отправили екипи на полицията, пожарната служба, гранична и транспортна полиция, както и инспектори по трудова медицина.

Според първоначални сведения скелето вероятно е паднало заради вятъра, отбелязва Аджерпрес.

Катер на "Гранична полиция"-Русе участва в операцията по издирването на паднал в река Дунав румънски работник, съобщиха от "Гранична полиция" в Русе. За инцидента са информирани и постовете на "Гранична полиция"-Русе надолу по течението, които да следят, ако тялото на мъжа изплува от водата.

Споделяне

Още от Балкани

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?