Румяна Желева притеснена от разпространяваните срещу нея компромати в Брюксел

Румяна Желева притеснена от разпространяваните срещу нея компромати в Брюксел
Външният министър Румяна Желева заяви, че очаква тежко изпитание по време на утвърждаването ѝ в Европейския парламент (ЕП) като еврокомисар. Тя заяви в неделя пред БНР, че в Брюксел и в някои български редакции се разпространяват анонимни компромати по неин адрес.

Желева е номинирана за еврокомисар по международното сътрудничество, хуманитарна помощ и реакция при кризи.

На въпроса как ще се отрази на кандидатурата избирането ѝ за зам.-председател на ЕНП, Желева отговори: "Самият факт, че човек от България, в този случай аз, се идентифицира с ръководството на най-голямото политическо семейство на европейско равнище, е достатъчно показателен къде е моето място. Конкретно постът ми в момента няма пряко отношение към ресора, към изслушването в парламента, което безспорно е много трудна и тежка задача. Да, аз с изненада разбрах, че се прочуваме, за жалост, вече в Брюксел, в ЕС, с разпространяването на компромати, при това анонимни, относно моята личност. Те са били изпращани на евродепутати в Европейския парламент, от различни групи до различни медии, даже и, до колкото ми е известно, тук и някои редакции на български медии са ги получили."

Желева е удивена от факта, че български евродепутати от БСП разпространяват компромати за нея в ЕП. По думите ѝ те трябва да си дадат сметка, че на сцената на ЕС трябва да защитават интересите на страната, независимо от партийната си принадлежност.

По-рано тази седмица депутатът в ЕП от БСП Кристиян Вигенин заяви, че вече са изпратени компрометиращи документи срещу кандидатурата на Желева за еврокомисар.

Споделяне

Още по темата

Още от Европа

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?