Русия и Куба отчетоха "конструктивни" отношения във военно-техническата област

Руско-кубинските отношения във военната и военнотехническата област се развиват конструктивно, заяви руският министър на отбраната Сергей Шойгу на среща в Хавана с кубинския президент Раул Кастро, предаде ТАСС. "Отношенията ни във военната област се развиват конструктивно. Признателни сме на кубинската страна за приема, който оказва на руските военни кораби и други съдове в пристанището на Хавана. Интересуваме се от разширяване на сътрудничеството във военноморската област", каза Шойгу.

Той заяви, че има богат опит в подготовката на кубинци в руските военни училища. "Виждаме добри перспективи в това направление на сътрудничеството ни", отбеляза Шойгу.

"Развиваме планомерно взаимодействието във военнотехническата област", добави руският министър на отбраната. Той покани военни делегации на Куба да участват в тазгодишните международни състезания по танков биатлон, в международните военни игри, в Четвъртата конференция по международна сигурност и в международния военнотехнически форум "Армия 2015".

Раул Кастро обеща, че кубински военни делегации непременно ще вземат участие в тези прояви.

Споделяне

Още от Свят

Какво трябва да се направи, за да се ваксинират повече хора?