Русия позволява на вълка от ”Ну, погоди” да пуши, новият нарочен е Джеймс Бонд

Русия позволява на вълка от ”Ну, погоди” да пуши, новият нарочен е Джеймс Бонд

Главният санитарен испектор на Русия Генадий Онишченко смята, че не бива от тв предаванията да се изрязват кадрите, в които пушат отрицателните герои, съобщи лента.ру. Според него вълкът от "Ну, погоди" може да продължи да пуши. "Нека си пуши. Той е негодник", казва инспекторът.

Онишченко прави интересен паралел между вълка и Джеймс Бонд. "Той (вълкът) е същият като вашия любим Джеймс Бонд. Става дума за 80-килограмов рафиниран биологичен къс, който е и убиец, и криминален престъпник", казва инспекторът.

Той предупреди, че като гражданин ще иска Думата да се разпусне, ако не приеме Закона срещу тютюнопушенето, който предвижда постепенното му ограничаване на обществени места, ограничаване на рекламата на цигари, увеличаване на данъците за тютюневите изделия. Законопроектът бе приет от правителството на 18 октомври.

Пушещият вълк от "Ну, погоди" пак бе медиен обект в края на август, малко преди да влезе в сила Законът за защита на децата от вредна информация. Тогава руските медиите обявиха, че законът повелява анимационният филм да бъде излъчван само нощем, защото вълкът пушел и давал лош пример на децата.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят