Русия задържа още един бивш губернатор

Виктор Ишаев

В Москва е задържан бившият губернатор на руския Хабаровски край и бивш президентски представител в Далекоизточния федерален окръг Виктор Ишаев. Очаква се той да бъде обвинен в превишаване на пълномощията и злоупотреби, предаде ТАСС, като се позова на източници, запознати със ситуацията.

Седемдесетгодишният Ишаев е задържан "в рамките на образувано криминално дело. В момента се правят обиски в администрацията на Хабаровски край" - следствени действия започнаха там още вчера, заяви източник от правоохранителните органи.

Обиски текат и в офисите, където работят членове на семейството на Ишаев, съобщи източник от регионалните силови структури. След обиски миналата седмица в местната администрация правоохранителните органи образуваха срещу бивш служител в регионалното правителство наказателно дело за присвояване в размер на над един милиард рубли и нанасяне на щети за над 9 милиарда рубли, напомня агенцията.

Тези дни руската фондация "Петербургска политика" публикува анализ, според който във връзка с криминални обвинения са разследвани 10 от общо 100 бивши руски губернатори, напуснали постовете си след 2011 г., отбелязва по този повод Би Би Си.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят

Колко време давате на новия парламент?