Руските избиратели призовани да не рисуват усмивки по бюлетините

Руските избиратели призовани да не рисуват усмивки по бюлетините

Председателят на Централната избирателна комисия на Русия Владимир Чуров призова руснаците да “не се извращават” и да не рисуват в бюлетините, в празните квадратчета от дясно партиите “физиономии”, “усмивки” и други изображения, и също да не пишат нищо, съобщи във вторник РИА Новости.

По думите на председателя по време на “избирателните учения” в ЦИК един от участниците в тренировъчното гласуване е написал в квадратчето срещу една от партиите “тази партия е най-лошата”. Този случай предизвикал бурна дискусия между служителите на комисията, които така и не стигнали до съгласие тази бюлетина действителна ли е или не.

“Затова не препоръчваме извращения”, заяви Чуров, като отбеляза, че и без това е достатъчно трудно “да се влезе в дебрите на душата на този или онзи избирател".

Въпреки това, допълни Чуров, всяко отбелязване в квадратчето ще се смята за гласуване “за”. “Ако отметката се намира срещу името на една партия, това означава, че гласът е даден за тази партия”, подчерта шефът на ЦИК, като уточни, че ако отбелязаното излиза от границите на квадрата, тази бюлетина също ще се признае за действителна.

Споделяне

Още от Свят