Руските запалянковци харчат луди пари в Португалия

Дванадесетте хиляди руски футболни запалянковци се оказали истинско злато за португалската туристическа индустрия. Както съобщава в сайта си изданието Инопреса, много руснаци предпочитат да обядват в най-изисканите ресторанти и си наемат стаи в най-шикозните хотели. Едно руско семейство, например, е отседнало в петзвезден хотел, където престоят за едно денонощие излиза 3 хиляди евро.

Представителят на комисията по туризма в провинция Алгариве Жозе Диаш е бил поканен на прием, даден от президента на Руския футболен съюз. По думите на португалеца, на 250-те гости били предложени огромно количество хайвер и водка, а в качеството на културна програма имали възможност да се гледат руски балет.

Жозе Диаш отбелязва, че болшинството руснаци предпочитат да се движат в компанията на свои сънародници, като при това те не ходели по баровете, както англичаните, а си устройвали вечеринки в хотелите.

За пристрастеността на руските туристи към разкоша говори и президентът на Асоциацията на хотелите и ресторантите Алгарве Жоаким Кабрита Нету: "Изглежда, че им харесват хубавите неща в живота. Както казваме ние, те не ядат омлети. Те поръчват изискани блюда и пият най-добрите вина. Някои от тях даже имат собствени лимузини, докарани от Русия".

По думите на ресторантьора, руски туристи вече са се обърнали към местните агенции за недвижими имоти с цел да си купят вили и апартаменти на крайбрежието.

А иначе националният отбор на Русия беше първият от 16-те на Евро'2004, който не се класира за четвъртфиналите, след като загуби от Испания и Португалия. Русия обаче успя да победи в последния си мач Гърция, което не попречи на гърците да се класират за следващата фаза на шампионата, тъй като в паралелен мач техните конкуренти - испанците, загубиха от португалците.

Споделяне

Още от Свят