Руският посланик се срещна със Станишев на "Позитано"

Развитието на големите енергийни проекти АЕЦ ″Белене”, ″Южен поток” и ″ Бургас - Александруполис” обсъдиха на работна среща лидерът на Сергей Станишев и посланикът на Русия Юрий Исаков. Срещата стана в централата на БСП на ул. ″Позитано″ в София и за нея съобщи партийният пресцентър.

Беше отбелязано, че забавянето им се е отразило негативно на България и нейната конкурентоспособност спрямо съседните страни. Общо беше мнението, че трите мащабни енергийни проекта дават уникален шанс на България да промени своята геополитическа и регионална тежест, се казва в съобщението.

Руският посланик е казал, че руските туристи може да нараснат до 1.2 млн. души годишно, ако България облекчи визовия си режим подобно на други страни членки на ЕС като Гърция, Испания и Кипър.

Посланик Исаков е споделил огорчението си от отношението към руските паметници в София като е посочил случая с паметника в кв. "Лозенец", който е бил нашарен през нощта срещу 11 май с нацистки, антируски и антисемитски лозунги. Исаков е подчертал, че левите политически сили като БСП са по природа по-грижовни и внимателни към историческата памет.

Според съобщението в края на срещата гостът е поставил ″редица въпроси за вътрешнополитическата обстановка в страната и внимателно е изслушал отговорите на своя домакин″.

Споделяне

Още от България