РЗС: Главният прокурор да се самосезира за заплахите на Доган с нов "възродителен процес"

Партия "Ред, законност и справедливост" (РЗС) призова в сряда главния прокурор и Държавната агенция "Национална сигурност" (ДАНС) да се самосезират от изявленията на Ахмед Доган, който плаши с нов "възродителен процес".

"Ахмед Доган отново размахва призраци и насажда омраза, твърдейки, че партии и партийки готвят нов възродителен процес в България", се казва в декларацията на РЗС. "Подобни твърдения са манипулация и нямат нищо общо с реалния живот в страната", заявява партията на Яне Янев.

Повод за декларацията е навършването на 25 години от началото на т. нар. "възродителен процес", както и предизборните изяви на ДПС и лидера му.

Преди около две седмици Ахмед Доган заяви пред симпатизанти на емблематичната за партията местност Демир баба теке, че "незрели политици се опитват да върнат конфротационния тон отпреди 25 години" и че "някои имат скрити мераци да повторят възродителния процес".

В сряда от РЗС обявиха още, че раздухването въпроса цели "единствено да стресират предизборно електората на ДПС и да го мобилизират чрез страховете от миналото".

"Политическият съвет на РЗС е категоричен, че в България няма и не може да има никакви симптоми за повторна смяна на имената по насилствен път", е записано още в декларацията.

Според РЗС "внушенията на Доган са неубедителни и поради факта, че вече 8 години неговата партия е управляваща и над 8000 са кадрите на ДПС в администрацията".

Според РЗС "обект на "възродителни амбиции" от страна на ДПС са хиляди българомохамедани, както и жителите на смесените райони".

Споделяне

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?