С дрон и ултразвуков детектор са обследвани електропроводите на ЧЕЗ за зимата

С дрон и ултразвуков детектор са обследвани електропроводите на ЧЕЗ за зимата

Доставчикът на ток в Западна България и мрежови оператор в региона ЧЕЗ обяви, че е готов за зимата. В хода на проверката на състоянието на електроразпределителната мрежа, с дрон са облетени електропроводи, извършено е заснемане с термовизионна диагностика и  ултразвуков детектор дали съоръженията са в изрядно състояние, съобщиха от компанията в четвъртък.

Нейни служители са обходили 20 хил. км електропроводи средно напрежение, извършили са 704 км просеки на мрежа средно и високо напрежение и са окастрили клони на 91 хил. дървета, засягащи мрежа ниско напрежение. Компанията е подменила 5179 изолатора, вложила е 7 тона проводници средно напрежение и е монтирало общо 476 стълба. Извършена е била ревизия и профилактика на подстанциите, както и на 1200 трафопоста. Подменени са 10 тона трансформаторно масло.

От ЧЕЗ обявяват, че транспортните им средства и специални машини са напълно оборудвани, попълнен е аварийният резерв на дружеството и са осигурени необходимите материали и специално работни облекло на служителите. Аварийните екипи на дружеството са мобилизирани в постоянна готовност за реакция. В случай на извънредни обстоятелства и природни бедствия, компанията е готова да увеличи екипите на ефективно дежурство, допълва компанията.

Споделяне

Още от Бизнес

До какво ще доведе изискването за "зелените" сертификати?