С изкачване на Черни връх Радев започва "поход за по-справедлива България"

С изкачване на Черни връх Радев започва "поход за по-справедлива България"

С поход от хижа "Алеко" към Черни връх на Витоша, сегашният държавен глава Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова дадоха старт в неделя на предизборната си кампания за вота на 14 ноември.

В планината са и представителите на Инициативния комитет, издигнал кандидатурата на кандидатпрезидентската двойка за втори мандат.

"Походът към по-справедлива България започва от тук", заяви Радев преди да поведе участниците в изкачването към първенецът на Витоша.

"Избрахме това място, защото Щастливецът е от онези българи, които повече от век вдъхновяват с родолюбие, талант и дързост – гражданин на света и патриот. Алеко – народопсихолог и в същото време адвокат на верните, любител на природата и ценител на красотата", посочи той, цитиран от БГНЕС.

"Всички знаем тъжната история как именно Алеко стана жертва на своя герой и затова ние, неговите потомци е време да надрастем слабостите на неговия герой. Време е да поемем към върха – там, където Щастливецът намираше щастието. Българската планина освен красива е и избор на вдъхновение и урок по родолюбие. Изкачването, редом с изпитанията, сплотява, гради характер, калява волята и зарежда с вяра", каза още Румен Радев.

Илияна Йотова продължи, че Алеко Константинов се е борил с пороците, с които и те като президент и вицепрезидент, и като кандидати за втори мандат, също се борят – корупцията, малодушието, предателството.

За съжаление, над 100 години по-късно неговите пътеписи, неговите разкази и герои, като че ли са писани за днешното време. Ако си спомним как Алеко Константинов пишеше за изборите и за злоупотребите, сякаш пише за това как ГЕРБ прави избори, каза още Йотова.

Тя съобщи, че днес с Радев посвещават своята кампания на българската природа, защото не искат повече бетонни хватки.

Избрахме и тази дата, защото днес е Световният ден за борба с бедността, с неравенствата, каза Йотова и припомни, че в последните четири години работят да няма разлики сред хората в обществото.

Споделяне

Още по темата

Още от Избори 2 в 1

Колко време давате на новия парламент?