Премиерът Райков по адрес на Волен Сидеров:

С влизането на определени хора в политиката, театралният сектор е загубил

Сидеров и симпатизанти пред Министерския съвет

С влизането на определени хора в политиката театралният сектор е загубил възможности за обогатяване. Това коментира министър-председателят Марин Райков пред журналисти по повод опитите на лидера на "Атака" Волен Сидеров да влезе на две поредни заседания на правителството. И при двата опита Сидеров и негови поддръжници направиха скандали и вдигнаха шум пред сградата на Министерския съвет, след Сидеров бе спрян от охраната и не бе пуснат в сградата.

За днешното заседание хора на "Атака" не се появиха, което подтикна Райков иронично да отбележи, че може би заради дъждовното време днес заседанието на Министерския съвет е протекло по-спокойно.

"С известно отегчение посрещам въпроса за присъствието на Волен Сидеров на заседанията на Министерския съвет, защото той има тенденция да се повтаря по един и същи начин и да получава едни и същи отговори. Уважавам гражданските права на г-н Сидеров независимо от неговото поведение, независимо от опитите да влезе с взлом в сградата на Министерския съвет. Държавните институции трябва да се уважават, без значение дали човек е патриот или не", каза Марин Райков.

"В личен план нямам проблем да бъда обиждан, това не е драма. Това, което намирам за неуместно, е да се превръща в система”, заяви Райков и добави, че няма намерение да води война срещу никой.

"Волен Сидеров е добре дошъл на среща с мен. Когато стане народен представител, е добре дошъл и на заседанията на Министерския съвет, но ми се иска да не занимаваме българското общество с тази тема”, каза още премиерът.

Малко преди това Сидеров картинно описа бедността на българите пред бТВ.

"Огромното число българи разчита на заплати и пенсии. Минималната пенсия в Салвадор, която е една от най-бедните в Латинска Америка, е близо два пъти по-висока от България - 115 евро. В африканската държава Габон пенсията е 194 евро. Там живее племето банту. Да не би това племе да са по-умни от българите", попита Сидеров.

Лидерът на "Атака" припомни, че минималната заплата в Кипър е 900 евро и повтори предложенията на партията си: минимална работна заплата 1000 лева и пенсия от 500 лева.

"За това са необходими 6 млрд. лева годишно, които могат да бъдат събрани чрез намаляване на администрацията, свиването на контрабандата и връщането на концесиите, "които ограбват държавата", каза той.

Сидеров посочи за пример златодобива в Челопеч, където концесионерът изнасял по 10 тона злато на година. Той обясни още, че чуждите фирми, които работят у нас, трябва да предлагат европейски доходи за техните служители.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?