Съботата на премиера – три прерязани ленти и една инспекция

Борисов защити данък "Лихва" и разкритикува червените седалки в русенската опера

Съботата на премиера – три прерязани ленти и една инспекция

Три инфраструктурни проекта откри в събота "правителствен екип“, воден традиционно за подобни събития от министър-председателя Бойко Борисов.

Според информация на БНР премиерът и трима министри бяха в Русе, за да открият три обекта, за ремонта на които са вложени над 3 милиона и 300 хиляди лева.

Началото на посещението бе на градския стадион, където Борисов и министърът на младежта и спорта Свилен Нейков откриха обновената атлетическа писта.

За старта ѝ бе избран турнирът "Младост" за спортисти между 9 и 13 години. На градския стадион бяха и легендите на българския спорт Христо Марков и Анелия Нунева.

По-късно премиерът и министър Вежди Рашидов разгледаха реконструираната сграда на филхармонията в Русе.

В типичен стил министър-председателят веднага обясни политиката на правителството през призмата на откритите съоръжения.

"И много е знаково, че в един ден абсолютно добре и нова ремонтирана филхармония и нова лекоатлетическа писта, да има и децата къде да тренират и след това къде да се вдъхновяват, каза Борисов. 

Борисов също така защити данък "Лихва" с мотива, че от него ще дойдат парите за пенсии. Всичко това, което откриваме и строим, се строи с пари на данъкоплатците, с бюджетни пари, откъде да дойдат при 10% плосък данък и най-ниските данъци в Европа. "Искам и българите в другите части на страната да видят какво правим в Северна България", каза още Борисов. 

Той също разкритикува цвета на седалките в русенската опера. Според министър-преседателя били неприемливо във всички театри седалките да бъдат червени, цитира БГНЕС. 

"Операта беше в тежко състояние. Знаете добре, обещахме. Операта е една от красивите опери в България, прекрасна сграда, имате я, със здраве да си я ползвате, но днеска отново е един прекрасен ден. Години наред филхармонията, тази прекрасна сграда, никой не е отдавал особено значение, но днес се радваме, че тази сграда е изцяло реновирана в рамките на около един милион лева“, каза от своя страна Рашидов. 

Програмата на правителствения екип в Русе приключи на римската крепост "Сексагинта Приста", на която всички разгледаха реализирания проект за социализацията на археологическия обект. 

По-късно през деня премиерът и регионалният министър Лиляна Павлова инспектираха строежа на участъка от магистрала "Хемус" между Шумен и Белокопитово. В района се правят и археологически разкопки.

Ако не бяхте вие, обърна се Борисов към археолозите, днес щяхме да открием магистралата, цитира БГНЕС.

"Вече сме превели 70% аванс от новия милион, отпуснат за разкопките, и заедно с останалите 470 хиляди лева, дадени по-рано смятам, че трябва да се справите, общо 1 360 млн. лв. сме дали.", заяви Павлова.

Споделяне

Още от България