Съдът наложи запор върху "Каса Домини"

По искане на комисията "Кушлев" Софийският окръжен и Ловешкият окръжен съд наложиха запор върху помпозния хотел "Каса Домини" в Рибарица. Това съобщиха от комисията за отнемане на незаконно имущество в петък. Обезпечителните марки се налагат по бъдещ иск за над 3.3 милиона лева срещу Юрий Дудински.

Комисията "Кушлев" откри процедура срещу Юрий Дудински, след като е сезирана, че той е разследван за участие в организирана престъпна група за данъчни измами. Хотелът, за който се твърди, че е на лидера на ДПС Ахмед Доган, по документи се води собственост на няколко фирми и на едно физическо лице - Юрий Дудински.

В групата за измами Дудински е участвал заедно с Арбен Хаваьов, който неотдавна бе осъден условно от съда в Перник за източване на ДДС. Хавальов минава за близък до Доган, който му е поверил управлението на част от "обръчите".

След условната присъда на Хавальов от ДСБ заявиха, че са изпратили питане до комисията "Кушлев" дали е предприела действия по отношение собствеността на притежателя на хотел "Каса Домини“ в Рибарица.

От комисията съобщават, че от направения анализ се констатира, че са налице достатъчно доказателства, от които е видно, че има съществена разлика между декларираните приходи и разходи на Дудински.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?