Съдът намери достатъчно данни за постоянен арест на Митьо Очите и хората му

Мотивите, с които Бургаският окръжен съд постанови арест на Димитър Желязков - Митьо Очите и още дванадесет души, бяха обявени в петък, ден след определянето на мярката за неотклонение.

Групата на Митьо Очите бе задържана във вторник по обвинения за участие в   организирана престъпна група, разпространяваща наркотици, след едногодишно разработване от страна на службите. МВР обаче от години заявява, че несебърският “бизнесмен” е наркобосът на Южното Черноморие.

Магистратите считат, че има достатъчно доказателства в подкрепа на обвинението. “Димитър Желязков - Очите и Янко Гюров - Поморийския са лидери на групата, а останалите единадесет души са част от нея” , аргументират се съдиите.

Има опасност от извършване на ново престъпление, ако някой от уличените е на свобода, съществува и опасност от извършване на престъпление, пише в мотивите.

Като доказателства от съда са приети показанията на свидетели, включително и анонимни, снимков материал, протоколи за претърсване и изземане, заключения от експертизи и специални разузнавателни средства.

По случая ще бъдат привлечени още двама души, които са в ареста от началото на февруари. Те бяха заловени в апартамент в Бургас с 10 килограма наркотици, лаборатория за пакетирането на дози и голямо количество оръжие и боеприпаси.

Защитата на обвиняемите ще обжалва мярката за постоянен арест на 12 април пред Апелативния съд в Бургас.

Споделяне

Още по темата

Още от България