Съдът отново отказа да пусне на свобода обвинения за убийството на малкия Никита

Герман Костин. Снимка: бТВ

Втори пореден състав на Софийския апелативен съд (САС) отказа да пусне от ареста Герман Костин, обвиняем за жестокото убийство на 5-годишния Никита Леонтиев, чието тяло бе намерено в куфар в района на Пасарел през март.

Основните доказателства срещу мъжа са съвпадението между неговото ДНК и биологичния материал, открит по кърпата, с която е било завито детето, както и записи от охранителни камери в района на Пасарел, на които се вижда именно Костин. Разпечатки от мобилния му телефон също установяват, че той е бил на мястото, където бе открит куфарът с трупа на 5-годишния Никита.

Тезата на защитата пък е, че Костин не е бил в България в момента на убийствата, а по кърпата има ДНК от още двама неизвестни към момента човека.

На 2 март в Приморско бе открито разчленено тялото на жена, за която се предполага, че е рускинята Анна Леонтиева. 20 дни по-късно бе намерен и трупът на 5-годишно дете в куфар край Пасарел. Според разследващите момченцето е русначето Никита Леонтиев, син на намерената мъртва в Приморско жена. Герман Костин и майката на момчето са били съдружници във фирма за недвижими имоти.

Споделяне

Още от България