Съдът премести Алексей Петров в болницата в Банкя

Алексей Петров, Сн. БГНЕС

Софийският градски съд (СГС) е решил да премести основния подсъдим по делото "Октпод" Алексей Петров в Специализираната болница за рехабилитация Банкя АД – База Ясен, съобщиха в петък от СГС.

Първоначално магистратите решиха да настанят бившия съветник в ДАНС в клиника в квартал "Овча купел", но от здравното заведение отговорили, че нямат свободни места.

Определението на съдия Румяна Ченалова подлежи на незабавно изпълнение и предстои транспортирането на Петров в лечебното заведение в Банкя.

Междувременно от защитата на Петров обявиха, че отново ще искат промяна на мярката му за неотклонение, тъй като вече десет дни след като съдът реши да бъде хоспитализиран, той продължава да е зад решетките.

Здравословното му състояние се е влошило през последните два месеца, той спешно се нуждае от рехабилитационни процедури. Това бе и един от мотивите на защитата да поиска преди 10 дни промяна на мярката за неотклонение на Петров.

По време на заседанието в залата на СГС присъства и д-р Александра Угринска, която обясни, че състоянието на подсъдимия е влошено заради условията в ареста, и изтъкна, че той има костно заболяване на гръбначния стълб с дискова херния.

Съдебният състав с председател съдия Румяна Ченалова обаче отказа да промени мярката за неотклонение на Петров. Тя разпореди той да бъде приведен в специализирана болница в Овча купел, където да му бъдат направени специални процедури.

Споделяне

Още от България