Съдът пусна под гаранция обвинения в убийство футболист на Славия

Борислав Балджийски (в средата). Сн. БГНЕС

Софийският апелативен съд пусна в четвъртък под гаранция от 5000 лева Борислав Балджийски, който е обвинен в убийството пред казиното в столичния квартал "Красно село". Магистратите решиха, че няма опасност футболистът на Славия да се укрие или да извърши ново престъпление.

Преди пет дни Софийският градски съд обяви, че разследващите са събрали достатъчно доказателства, за да се предположи, че Балджийски е извършил престъплението, за което е обвинен.

Пред съда Балджийски обясни, че е сигурен, че когато жертвата Петър Алексов е паднал на земята, той е бил жив, дори е мърдал. Футболистът обясни, че ако е знаел, че е мъртъв, е нямало да си тръгне от мястото на инцидента и да се прибере в квартирата си в София.

Защитата на Балджийски твърди, че обвиняемият за убийство е превишил само сила на неизбежна отбрана, защото Алексов е бил провокатор на инцидента. Те твърдят, че в никакъв случай не може да се говори за умишлено убийство.

Балджийски е обвиняем за убийство при сбиване с Петър Алексов. По досега известните данни жертвата е влязла в спор с нападателите си. От прокуратурата твърдят, че Балджийски е ударил Алексов, който е паднал и е ударил главата си в улична шахта. Именно това е станало причина за смъртта.

Споделяне

Още от България