Съдът пусна заповедта за затварянето на "Амнезия"

Софийският административен съд остави без уважение искането на собствениците на скандалната дискотека "Амнезия" - "Ексълънт" ООД, за спиране изпълнението на заповедта на Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) за забрана на ползването ѝ.

Със заповедта нощният клуб в Студентския град, пред който преди месец бе убит студентът Стоян Балтов, предстои да бъде съборен.

Фирма “Ексълънт” ООД, която стопанисва обекта, твърди, че от затварянето му за дружеството може да настъпят материални вреди. Според съда подобни вреди подлежат на обезщетяване и поради това няма основание за спиране на предварителното изпълнение на този вид заповеди, с които се налагат временни мерки. Определението на административния съд може да бъде обжалвано пред ВАС.

На територията на нощен клуб "Амнезия" инспекторите на ДНСК установиха, че вместо разполагане на няколко преместваеми павилиони, за които е издадено разрешение, е извършен строеж, който е незаконен. За изграждане на масивната сграда вместо павилиони е дал одобрение главният архитект на район "Студентски" Теодор Коларски, който бе уволнен.

Споделяне

Още по темата

Още от България