Съдът с ултиматум държавата да си уточни претенциите за царските гори

Софийският окръжен съд отправи последно предупреждение в понеделник към адвокатите на държавата да уточнят претенциите си за обезщетения за предполагаемото незаконно ползване на т.нар. "царски гори" в Рила към Симеон Сакскобургготски и сестра му Мария Луиза Хробок.

 

Делото за надвърнатите 16 500 декара гори в Рила бе заведено от държавата през 2011 година. По делото вече бе сменен съдия и то започна отначало с предявяване на исковете от спорещите.

 

Адвокатите на държавата внесоха частични искове за обезщетения за незаконно ползване на горите в размер на 250 000 лева. От своя страна Симеон Сакскобургготски и сестра му са предявили насрещни частични искове, че са направили разноски за близо 120 000 лева, защото през годините са се грижили за гората.

 

Съдът обаче счете, че искът на държавата е непълен и даде срок до следващото съдебно заседание да бъдат отстранени неточностите. В противен случай претенциите на правителството за парично обезщетение заради сечта в Рила ще бъдат заличени по делото.

 

Делото ще продължи на 3 февруари.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Докъде е проникнала руската шпионска и пропагандна мрежа в България?