Съдът в Стара Загора ще гледа първото дело срещу Лечков

Върховният касационен съд изпрати делото за подкуп срещу кмета на Сливен Йордан Лечков в Окръжния съд в Стара Загора, след като всички съдии в Сливен си направиха отвод.

Това дело срещу Лечков се води, защото през март 2005 г. в Сливен той е поискал и приел от Илия Георгиев-Манастара дарение за ОФК "Сливен-2000" от 5000 лв..

Според прокуратурата Лечков е заблудил Георгиев, че ще упражни влияние при вземане на решение от длъжностно лице в системата на Изпълнителната агенция по горите.

Ощетеният е местен бизнесмен, който по негови обяснения събрал поисканата сума от собственици на имоти във вилната зона в Асеновското дефиле, за да се реши въпросът с водоснабдяването им, но това не се е случило.

Срещу Лечков има повдигнати редица обвинение. В понеделник той самият съобщи, че прокуратурата му е предявила още едно, но отказа подробности.

"Казаха, че информацията е класифицирана и не мога да давам подробности. За пореден път казвам - прокуратурата показва импотентност, дори едно обвинение не могат да скалъпят", обяви тогава Лечков. Той допълни, че наблюдаващият прокурор вече 6 години му бил "личен прокурор", защото му правел проверки след проверки.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Как оценявате българската позиция за кризата около Украйна?