Съдебната палата осъмна с обидни плакати срещу Лозан Панов

Съдебната палата осъмна с обидни плакати срещу Лозан Панов

"Съдията на олигархията", това пише на стотиците плакати с лика на Лозан Панов, разлепени около Съдебната палата в деня на Марша за европейско правосъдие, организиран от прореформаторската организация "Правосъдие за всеки".

Плакатите са два вида, но посланието е идентично – че Лозан Панов е кукла на конци на "олигархията". Под олигархия авторите на плакатите имат предвид бившия правосъден министър и лидер на "Да, България" Христо Иванов, бившия мажоритарен собственик на КТБ Цветан Василев, бизнесмените Иво Прокопиев, който е съиздател на "Дневник" и "Капитал", Сашо Дончев, издател на в. "Сега", Огнян Донев, издател на "Club Z" и бившият премиер и лидер на СДС Иван Костов.

Тези плакати са пълно отражение на пропагандата на т.нар. медии от кръга на Делян Пеевски. Новото в случая е присъствието на Сашо Дончев, който преди ЦУМ-гейт не бе слаган в тази редица. Дончев обаче си позволи да обяви публично, че е бил заплашван от Сотир Цацаров заради критичната позиция на вестник "Сега".

Преди по-малко от месец пред сградата на ВСС шест здрави момчета с прикрити лица направиха мафиотски "пърформънс", държейки кървави агнешки главички в ръце. Така те посрещнаха Лозан Панов, който идваше на заседанието на съвета. Същият ден ВСС трябваше да разгледа предложението на Панов и други петима членове за проверка на ЦУМ-гейт.

Сега Съдебната палата осъмна с плакатите срещу Панов, след като той призова за поставяне на безграничната власт на главния прокурор Сотир Цацаров по някакъв контрол.

Споделяне
Още по темата
Още от България