Съдебната палата осъмна с обидни плакати срещу Лозан Панов

Съдебната палата осъмна с обидни плакати срещу Лозан Панов

"Съдията на олигархията", това пише на стотиците плакати с лика на Лозан Панов, разлепени около Съдебната палата в деня на Марша за европейско правосъдие, организиран от прореформаторската организация "Правосъдие за всеки".

Плакатите са два вида, но посланието е идентично – че Лозан Панов е кукла на конци на "олигархията". Под олигархия авторите на плакатите имат предвид бившия правосъден министър и лидер на "Да, България" Христо Иванов, бившия мажоритарен собственик на КТБ Цветан Василев, бизнесмените Иво Прокопиев, който е съиздател на "Дневник" и "Капитал", Сашо Дончев, издател на в. "Сега", Огнян Донев, издател на "Club Z" и бившият премиер и лидер на СДС Иван Костов.

Тези плакати са пълно отражение на пропагандата на т.нар. медии от кръга на Делян Пеевски. Новото в случая е присъствието на Сашо Дончев, който преди ЦУМ-гейт не бе слаган в тази редица. Дончев обаче си позволи да обяви публично, че е бил заплашван от Сотир Цацаров заради критичната позиция на вестник "Сега".

Преди по-малко от месец пред сградата на ВСС шест здрави момчета с прикрити лица направиха мафиотски "пърформънс", държейки кървави агнешки главички в ръце. Така те посрещнаха Лозан Панов, който идваше на заседанието на съвета. Същият ден ВСС трябваше да разгледа предложението на Панов и други петима членове за проверка на ЦУМ-гейт.

Сега Съдебната палата осъмна с плакатите срещу Панов, след като той призова за поставяне на безграничната власт на главния прокурор Сотир Цацаров по някакъв контрол.

Споделяне

Още по темата

Още от България

До какво ще доведе изискването за "зелените" сертификати?