Съдебното решение срещу уволнението на Гоцев пак разцепи СЕМ

Нововремецът Емил Кошлуков бе един от малцината народни представители, които реагираха на фашизоидните заплахи на независимия депутат проф. д-р Иван Козовски, който призова за сериозни мерки срещу хомосексуалистите и се закани лично да ги инквизира.

Според Козовски, хомосексуализмът не е болест, а перверзия, защото така пишело във всички реномирани медицински учебници и той лично така го преподавал на студентите си. "Това е извращение, което, ако продължава със съвременните темпове, ще доведе до гибелта на човечеството", предупреждава депутатът. Той се възмущава и от поправките в законодателството, даващи повече права на хомосексуалистите у нас.

"Ако хвана някой педераст и имам тази власт, пред Народното събрание целия ще го намажа с катран, ще го кача на едно магаре, с лице към задната му част, и така ще го разкарвам из града за назидание", заявява народният избраник в интервю за варненски вестник, цитирано в "Сега".

Повечето потърсени от Mediapool за коментар членове на Комисията за защита на човешките права и свободи към НС, както и представители на докторското съсловие в парламента отказаха коментар по случая под предлог, че не били прочели написаното. Сред тях бе дори и председателят на комисията Лъчезар Тошев, както и Антония Първанова от НДСВ, Пламен Кенаров от БЗНС-НС.

"Извинявам се за думите на един невъзпитан човек и се срамувам, че подобни хора влизат в парламента", заяви Кошлуков за радио "Нова Европа". Той разграничи крайните възгледи на Козовски като "глупаво и възмутително изказване на един отделен човек".

Хубаво е, че такива хора нямат власт и са единични случаи, каза още Кошлуков и разясни, че в правилника на НС, както и в Наказателния кодекс има предвидени санкции, които позволяват директно наказание за проповядване на омраза и за дискриминационни действия. Същевремменно той обясни радикалните позиции и обиди на Козовски спрямо хомосексуалистите с "умствения потенциал и възпитанието на доктора".

Кошлуков подчерта, че няма опасност малцинствата да пострадат от решения на българския парламент. Кошлуков изрази и надежда, че в скоро време ще има и излъчени членове на все още несформираната Комисия за защита от дискриминацията.

Според нововремеца, приетото от 39-то НС законодателство въвежда равнопоставеност в защита на малцинствата и създава препятствия срещу дискриминация.

"Българското общество е доста модерно по тези въпроси и не мисля, че Козовски изразява някакви сериозни политически позиции или обществени течения," успокои депутатът.

Още от България