"Самсунг" и "Ел Джи" пуснаха в продажба новите модели на водещите си смартфони

LG V30 и Galaxy Note 8

Южнокорейските технологични гиганти "Самсунг" (Samsung Electronics) и "Ел Джи" (LG Electronics) пуснаха в четвъртък в продажба в страната новите си водещи смартфони Галакси ноут 8 (Galaxy Note 8) и Ви 30 (V30). Двете компании посочват в прессъобщения, разпространени в Сеул, че очакват моделите им да подобрят рекордите по продажба и да станат хит както в страната, така и в чужбина, предаде ТАСС.

По оценки на "Самсунг" само с предварителни поръчки вече са продадени най-малко 400 000 апарата Галакси ноут 8. Това е с 20 000 повече от предишния модел Ноут 7 (Note 7), представен преди година. Сегашният има 6.3-инчов диагонал без рамки, двойна камера с оптична стабилизация на изображението и писалка за сензорен екран.

Броят на предварителните поръчки на Ви 30 също се оказва по-висок спрямо предишния основен модел Джи 6 (G6), представен тази година, но точни цифри не се посочват в съобщението на "Ел Джи". Ви 30 е първият смартфон на компания, който е оборудван едновременно с органичен светодиоден дисплей (OLED) и две камери със стъклени лещи. Диафрагмата на един от обективите може да се отвори до рекордния показател в F/1.6 - повече от всеки друг конкурентен модел. Производителят твърди, че Ел Джи Ви 30 е идеалният смартфон за любителите на мобилни снимки и видео. "Ел Джи" възлага големи надежди на този модел. Компанията се надява, че той ще помогне за подобряване на положението в мобилното подразделение, което носи оперативни загуби вече девет поредни тримесечия.

Споделяне

Още от Бизнес